Jak na krásné nehty

 


1_ Naslouchejte své manikérce. Pečlivě dodržujte rady manikérky, které vám uděluje pro domácí péči o ruce a nehty. Pokud máte slabé, křehké nehty a manikérka vám doporučí používat doma zpevňovač nehtů, poslechněte ji. Pokud trpíte zvrásněnými nehty a ona vám poradí používat přípravek na vyplnění rýh, investujte do něj!

2_ Ošetřujte své nehty pečlivě. Noste rukavice pokaždé, když jdete s vervou provádět zahradnické práce nebo se chystáte dlouho máčet ruce ve vodě. Nepoužívejte nehty jako pracovní nástroj. I když právě kempujete v polních podmínkách, vaše nehty nejsou otvírákem na limonádu!

3_ Natírejte nehty „top coatem“, aby lak déle vydržel. Odprýskaný lak na nehty – to je chronický problém všech klientek docházejících do nehtových studií. Vyřešte jej jednou provždy tím, že na nehty nanesete „top coat“ dvacet čtyři hodin po absolvované manikúře. Tím zdvojnásobíte trvanlivost manikúry, udržíte nehty krásně lesklé a ve skvělé kondici.

4_ Vyspravte roztřepené nehty. Takže… už jste aplikovala „top coat“, ale vaše nehty se na volném kraji stále třepí. Co s tím můžete udělat? Špičku prstu smočte v odlakovači na nehty a naneste na kritické místo, jemně po něm přejeďte. Obnovte nátěr laku a „top coatu“.

5_ Udržujte pokožku rukou dobře hydratovanou. Je důležité, aby vaše nehty vypadaly stále báječně, ale stejně důležité je, aby byly ve formě celé ruce. Každý den je proto natírejte krémem nebo mlékem, pokožka zůstane hydratovaná a vláčná. Pokud často vyrážíte ven, dbejte na to, aby měl krém minimálně SPF 15.

6_ Nezapomínejte na kutikulu. Používejte na ni olej na kůžičku a starejte se o ni přepečlivě. Což znamená… udržujte ji vyživenou a hydratovanou, to vám pomůže od nevábných záděr a suché popraskané kůže. Něžně odstraňte kutikulu kouskem flanelu nebo bříškem prstu. Vystříhejte se toho, abyste k tomu použila ostrý volný okraj nehtů.

7_ Pilujte s péčí. Co můžete udělat s hrbolatým nebo poničeným nehtem? Opatrně vady pilováním odstraňte. Vždycky používejte jemný pilník, s hrubostí 240 – 400, a poté s ním něžně pilujte v jednom směru. Nikdy nepohybujte s pilníkem ze strany na stranu, což bývá příčinou jejich špatného stavu – třepení a lámání. Vaše manikérka vás také může vybavit sadou přípravků na domácí opravy.

8_ Nechte to na své manikérce. Jemně se štěpící nebo hrbolaté nehty mohou být jednoduše odstraněny jemným zpilováním nehtu. Ale pokud vás trápí závažnější problém, jakým je kupříkladu prasklý nehet, nesnažte se ho zachraňovat sama. Zavolejte své manikérce a objednejte se u ní, aby jej dala do pořádku.

9_ Pokud jste nemocná, nikam nespěchejte. Máte-li přenosnou chorobu na kůži nebo nehtech, vyčkejte s objednáním u manikérky, než se nemoci zbavíte. Pokud symptomy déle přetrvávají, objednejte se k dermatologovi.

10- Ať víte, co máte. Alergické reakce na nehtové přípravky nebývají obvyklé, ale je důležité přesvědčit se, že žádnou netrpíte. Alergickou reakci poznáte zarudnutím pokožky, drobnými pupínky nebo svěděním. Můžete ji pozorovat i jako podráždění v okolí očí nebo úst. Zavolejte své manikérce v případě, že jakoukoli reakci na nehtové přípravky objevíte.